Clare Gaskin Interiors

Wimbledon Common Duplex

The grand proportions of the rooms (the flat is one of four within a large converted period property) and Location Location Location (next to Wimbledon Common and a short walk from Wimbledon Village) attracted the owners to the property over forty years ago. A change in circumstance prompted the transformation and modernisation of this home.

 
A small and separate kitchen was the springboard for the project. Our client entertains a lot and wanted her kitchen to be within an open plan space so that she could enjoy her guests’ company without being in a separate room to them. As we re-designed the lower floor, we studied how our client lived, to ensure that what we designed would meet her needs. It became obvious during the design process that given the extent of works on the lower floor it would make sense to tackle the entire property. On the upper floor we created three bedrooms suites, each designed around different decorative themes and working with different architectural challenges. Part of the brief involved balancing the antique pieces (largely inherited and not all to our client’s taste) with the contemporary styles our client loved, including a desire to inject a lot of colour. We were responsible for all aspects of the project, including planning applications, tendering to contractors, managing the contractors, designing bespoke joinery and specifying all final finishes.